Resim ve insan psikolojisi Büyükçekmece'de konuşuldu

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi'nde uzun yıllardır resim dersleri veren ressam Sait Işık, Büyükçekmeceli sanatseverlere Resim ve İnsan Psikolojisi”ni anlattı

KÜLTÜR-SANAT 4.05.2016 20:02:33
Resim ve insan psikolojisi Büyükçekmece

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde uzun yıllardır resim dersleri veren ressam Sait Işık, Büyükçekmeceli sanatseverlere “Resim ve İnsan Psikolojisi”ni anlattı.

Büyükçekmece Belediyesi Dünya Kostümleri Müzesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye sanatseverlerin katılımı yoğun oldu.

"Mutlu oluyorum"

Kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece, sanata ve sanatçıya çok önem veriyor. Düzenlediğimiz kültür ve sanat etkinliklerine gösterdiğiniz ilgi beni mutlu ediyor. Sanat eğitmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

"Çocuk psikolojisini renklerle anlayabilirsiniz"

Çocukların çizdiği resimler sayesinde o an ki psikolojilerini anlamanın mümkün olduğunu belirten ressam Sait Işık, çocukların 5 yaşından önce çizdikleri resimlerin çok önemli olduğunu ve kullandıkları renklerle psikolojilerini kağıda yansıttıklarını belirtti. Sarı rengin mutluluk, kahverenginin ise üzüntü duygusunu anlattığını söyleyen Işık, resimlerinde kırmızı rengi ağırlıklı olarak kullanan çocukların ise saldırgan ve esprili bir ruh haline sahip olduğunu belirtti.

Renklerin çağrıştırdığı duygular

Resimlerde kullanılan renklerin koku ve tat alma duyuları üzerinde de etkisi olduğunu belirten Işık, sarı ve yeşilin ekşi, turuncu ve kırmızının tatlı, açık mavinin ise tuzlu tatları çağrıştırdığını söyledi. Söyleşinin sonunda Büyükçekmece Belediyesi’nin eğitim danışmanı Süheyla Ercen, ressam Sait Işık’a teşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti.